Παραλίες - Αξιοθέατα

Όσον αφορά τα μέρη στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τα κρυσταλλένια νερά της Πάργας αυτά είναι αρκετά. Οι πιο γνωστές παραλίες της Πάργας είναι: 

  • Κρυονέρι: H κεντρική αμμουδιά της Πάργας και βρίσκεται μέσα στην Πάργα. Είναι μια μικρή, καθαρή, αμμουδιά με άμμο και με βότσαλα. Η αμμουδιά βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο της Πάργας και βλέπει το πανέμορφο και γραφικό νησάκι της Πανάγιας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την αμμουδιά, που κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί ακόμη και κολυμπώντας.

Βάλτος: Η αμμουδιά του Βάλτου, είναι από τις πιο ωραίες αμμουδιές της Ελλάδας. Είναι το διαμάντι της Πάργας για τους ντόπιους αλλά και για πολλούς φιλοξενούμενους. Βρίσκεται πίσω από το Ενετικό κάστρο της Πάργας και εκτείνεται έως τους πρόποδες του μοναστηριού των Βλαχερνών. Στην παραλία αυτή υπάρχουν εστιατόρια και καφετερίες αλλά και όλα σχεδόν τα θαλάσσια σπορ.

Σαρακίνικο: Mία από τις ομορφότερες παραλίες της Πάργας, βρίσκεται 19 χιλιόμετρα από την Πάργα. Με καταγάλανα πεντακάθαρα νερά και με ψιλή άμμος. Προσφέρεται για ήσυχες και ήρεμες διακοπές.

 

Λύχνος: Η αμμουδιά του Λύχνου, είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της Πάργας. Bρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο και φυσικό περιβάλλον και μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την Πάργα. Η αμμουδιά του Λύχνου περιβάλλεται από το πράσινο του βουνού και από τους ελαιώνες της Πάργας και σε συνδυασμό με τα καταγάλανα και τα κρυστάλλινα νερά την κάνουν την πιο αγαπημένη αμμουδιά των τουριστών.

Αη-Γιαννάκης: μία μικρή παραλία με αμμουδιά κοντά στο χωριό Αγία Κυριακή.

Κοντινές παραλίες

  

  • Παραλίες Συβότων: Κοντά στo χωριό Σύβοτα και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Πάργα, υπάρχουν επίσης και άλλες εκπληκτικές παραλίες, όπως το Ζέρι, η Ζάβια, η Μεγάλη Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Μπέλα Βράκα και πολλές ακόμα που θα εντυπωσιάσουν με την καθαρότητα και το χρώμα των νερών.

  • Παραλία Καραβοστάσι: Η παραλία βρίσκεται στην Πέρδικα. Mεγάλη σε μήκος και πλάτος, με πεντακάθαρα καταγάλανα βαθειά νερά και πανέμορφη φύση.

  • Ποταμός Αχέροντας: Στα βουνά του Σουλίου, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, 2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, ο μυθικός ποταμός συνεχίζει απτόητος το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή της Αμμουδιάς.

Επικοινωνία

Δ.: Αγ. Κυριακή, Πάργα

Τ.: +30 26840 32613

Κ.: +30 6959 185 368

Μ.: info@parga-ionianview.gr

Χάρτης

GOOGLE MAP

Social